Καταπολέμιση Κυτταρίτιδας

Η κυτταρίτιδα είναι μια χρόνια εκφυλιστική διαδικασία του υποδόριου λίπους, η οποία προκαλεί αλλαγές στην υφή του δέρματος. Μπορεί να οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, από κληρονομικούς και ορμονικούς, μέχρι παθολογικούς (όπως ενδοκρινολογικές διαταραχές ή άλλες ιατρικές παθήσεις). Άλλες αιτίες μπορεί να είναι: η αυξομείωση του σωματικού βάρους, η καθιστική ζωή σε συνδυασμό με κάπνισμα και έλλειψη γυμναστικής, η κακή διατροφή, η κατανάλωση αλκοόλ και το ανεξέλεγκτο άγχος.

Θεραπεία

Η μεσοθεραπεία σώματος για τη διόρθωση της κυτταρίτιδας γίνεται σε ενέσιμη μορφή κυρίως στους μηρούς και στα ψωμάκια αλλά και στη περιοχή της κοιλιάς με σκοπό τη διόρθωση της κυτταρίτιδας.
Εκτός από την βελτίωση της εικόνας τα ωφέλη από αυτή τη θεραπεία είναι πολλά:

  • Έχει λιπολυτική και θερμογόνο δράση.
  • Έχει διουρητική δράση.
  • Προκαλεί σύσφιξη και βελτίωση της ελαστικότητας του δέρματος.
  • Ενεργοποιεί τον μεταβολισμό και αποβάλλει τις τοξίνες.
  • Λειτουργεί αντιοξειδωτικά, απομακρύνοντας τα βαρέα μέταλλα.

Α. Η μεσοθεραπεία είναι μια ενέσιμη θεραπεία. Ενώ λοιπόν θεωρητικά θα μπορούσε να υποθέσει κανείς ότι είναι μια επώδυνη αγωγή, πρακτικά η εφαρμογή είναι σχεδόν ανώδυνη.
Αυτό συμβαίνει γιατί αφενός οι βελόνες που χρησιμοποιούμε κατά τη μεσοθεραπεία είναι σχεδιασμένες ειδικά για αυτό το σκοπό και είναι εξαιρετικά λεπτές και αφετέρου διότι δεν πονά ιδιαίτερα το διάλυμα της μεσοθεραπείας.

Α. Η εφαρμογή διαρκεί περίπου 20 λεπτά. Αμέσως μετά στην περιοχή της θεραπείας μπορεί να εμφανιστεί μέτρια ερυθρότητα και οίδημα, τα οποία υποχωρούν συνήθως σε μερικές ώρες ή ημέρες, Το άτομο γενικά επιστρέφει σχετικά απρόσκοπτα στις δραστηριότητές του. Η θεραπεία επαναλαμβάνεται κάθε 4 εβδομάδες περίπου. Απαιτούνται συνήθως 3 με 6 συνεδρίες περίπου για ένα καλό αποτέλεσμα ανάλογα με το βαθμό του προβλήματος.

Α. Κατ’ αρχήν οι επιπτώσεις από την εφαρμοφή της μεσοθεραπείας είναι ασήμαντες και περιορισμένης διάρκειας. Μπορεί να δημιουργηθούν μικρά τοπικά αιματώματα στις περιοχές του τσιμπήματος, παροδικά και ανώδυνα, τα οποία υποχωρούν αυτόματα σε 24 έως 72 ώρες. Μπορεί να εμφανιστεί παροδικό τοπικό ερύθημα (κοκκίνισμα) στην περιοχή όπου ενίεται το φάρμακο, μια αντίδραση καθ΄ όλα φυσιολογική, σε ορισμένες περιπτώσεις δε, είναι ενδεικτικό του γεγονότος ότι η τεχνική δίνει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η εφαρμογή των βασικών αρχών αντισηψίας δέρματος καθώς και η εμπειρία στην τεχνική της ενέσιμης μεσοθεραπείας, ουσιαστικά αποκλείουν την εμφάνιση σοβαρότερων επιπλοκών.