Υαλουρονικό Οξύ

Το υαλουρονικό οξύ είναι δομικό συστατικό του κολλαγόνου των ιστών σε όλους τους ζώντες οργανισμούς. Προσδίδει ελαστικότητα και σφριγηλότητα στους ιστούς, ενυδατώνει το δέρμα και τα μαλλιά και γεμίζει τα μάτια.

Συμπτώματα

Η κατασκευή κάθε προστατευτικού παράγοντα στο σώμα φθίνει με τη γήρανση και το υαλουρονικό οξύ δεν αποτελεί εξαίρεση. Η μείωση των επίπεδων του υαλουρονικού οξέος συνοδεύει τη διαδικασία γήρανσης και εκτιμάται ότι από τη στιγμή που φτάνουμε στα 45 η σύνθεσή του είναι η μισή από όση απαιτεί το σώμα.

Θεραπεία

Με το ενέσιμο Yαλουρονικό μπορούν να διορθωθούν διάφορα σημεία γήρανσης του προσώπου ή να ενισχυθούν κάποια χαρακτηριστικά. Είναι εξαιρετικά εύπλαστο υλικό που προσφέρει ποικίλους εναλλακτικούς τρόπους προσέγγισης των προβλημάτων, που ενίοτε συναποφασίζονται με τον ασθενή.

Περιοχές που χρησιμοποιείται συνήθως είναι:

  • Ρυτίδες άνω χείλους (ρυτίδες καπνιστού)
  • Ρυτίδες στα πλάγια του στόματος (ρινοπαρειακές αύλακες και γραμμές της θλίψης ή της μαριονέτας)
  • Ρυτίδες παρειών
  • Αύξηση του όγκου χειλέων (σαρκώδη χείλη) ή ενίσχυση του περιγράμματόςτους
  • Ενίσχυση όγκου ζυγωματικών
  • Μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια
  • Αύλακες κάτω από το βλέφαρο (tear trough)
  • Eνίσχυση του περιγράμματος της κάτω γνάθου και του πιγουνιού
  • Oυλές ακμής
  • Λίφτινγκ προσώπου με υαλουρονικό (liquid face lift) – επιλεκτικά γεμίσματα με τα οποία επιτυγχάνουμε αίσθηση «ανόρθωσης» πτωτικών περιοχών με ταυτόχρονη εξάλειψη ρυτίδων καθώς και βαθειά ενυδάτωση με υαλουρονικό παρόμοιο αυτού της Μεσοθεραπείας.

Α. Ναι, το αισθητικό αποτέλεσμα είναι σχεδόν άμεσο. Χρειάζονται 2-3 ημέρες για να απλωθεί και να στρώσει το φάρμακο. Για να τελειοποιηθεί η εικόνα θέλει έως και 2 εβδομάδες, διότι τα υλικά αυτά έχουν την ιδιότητα να συσσωρεύουν στα μόρια τους υγρασία προοδευτικά.

Α. Η κάθε συνεδρία διαρκεί το πολύ 30 λεπτά. Θα πρέπει επίσης να υπολογίσετε τον χρόνο που απαιτείται για την συμβουλευτική διαδικασία με τον ιατρό σας, πριν την αγωγή και την τοποθέτηση κάποιου τοπικού αναισθητικού.

Α. Τα νεότερα προϊόντα είναι πιο απαλά και περιέχουν τοπικό αναισθητικό, έτσι η έγχυση είναι ακόμα πιο εύκολη και ανώδυνη. Η χρήση ξυλοκαΐνης ενδείκνυται.

Α. Φυσικά και ΟΧΙ. Μπορείτε ακόμα και να προγραμματίσετε τη συνεδρία κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού σας γεύματος και αμέσως μετά να επιστρέψετε στην εργασία σας. Μια μικρή ερυθρότητα στα σημεία των νυγμών θα ειναι εμφανής.

Α. Ανάλογα με την επιλογή υλικού, ποσότητας , πυκνότητας και σημείου εφαρμογής, τα αποτελέσματα διαρκούν απο 6 έως 12 και κάποια έως 24 μήνες.