Λιποαναρρόφηση

Λιποαναρρόφηση είναι η μέθοδος αφαίρεσης πλεονάζοντος λίπους από συγκεκριμένες περιοχές του σώματος με σκοπό τη βελτίωση της εικόνας.

Θεραπεία

Στην εξελιγμένη μορφή λιποαναρρόφησης που χρησιμοποιείται, η κάνουλα εκτελεί πολλές μικρές επαναλαμβανόμενες κινήσεις το δευτερόλεπτο, με αποτέλεσμα η διαδικασία να γίνεται πιο ελεγχόμενη, ακριβής και ταχύτερη. Με αυτόν τον τρόπο απομονώνονται τα λιποκύτταρα και η αφαίρεσή τους γίνεται με ελάχιστο τραυματισμό των ιστών, κοινώς λιγότερες μελανιές και οιδήματα.

Α. Η επέμβαση της λιποαναρρόφησης είναι πολύ λιγότερο τραυματική για τους ιστούς με αποτέλεσμα να είναι και ελάχιστα επώδυνη. Η τυπική αίσθηση που έχει κάποιος μετά από μια τέτοια επέμβαση είναι παρόμοια με την αίσθηση «πιασίματος» μετά από άσκηση, η οποία και υποχωρεί πολύ γρήγορα μέσα στα επόμενα 3-4 εικοσιτετράωρα της επέμβασης.

Α. Τα μοναδικά σημάδια μετά την επέμβαση θα προέρχονται από τα σημεία εισόδου των κανουλών, τα οποία σπάνια ξεπερνούν τα 3-4 χιλιοστά σε μήκος.

Α. Η σωστή διατροφή μετεπεμβατικά σε συνδυασμό με άσκηση, μπορούν να αποφέρουν ενα μόνιμο αποτέλεσμα. Σε κάθε περίπτωση, επειδή με τη λιποαναρρόφηση μειώνεται ο αριθμός των λιποκυττάρων μιας περιοχής, ακόμα και αν αυξηθεί το βάρος, το λίπος κατανέμεται πιο ομοιόμορφα.