Θεραπεία Ραγάδων

Οι ραγάδες γνωστές και ως ραβδώσεις, είναι μια μορφή ουλής στο δέρμα όπου σχηματίζουν γραμμές παράλληλες με μια απόχρωση λευκόχρωμη ή κοκκινόχρωμη.
Μπορεί να αποκτήσετε ραγάδες εξαιτίας:

  • Ταχείας αύξησης βάρους ή ανάπτυξης κατά τη παιδική ηλικία 
  • Εγκυμοσύνης
  • Θεραπεία εμφυτεύματος στήθους
  • Bodybuilding
  • Υψηλών ποσοτήτων στεροειδών, είτε από στεροειδή φάρμακα είτε από ασθένειες όπως το σύνδρομο Marfan, μια γενετική ασθένεια που αποδυναμώνει τις ίνες του δέρματος και προκαλεί ασυνήθιστη ανάπτυξη.

Θεραπεία

Το micro-needling, ή μεσοθεραπεία με μικροβελόνες, θεωρείται η αποτελεσματικότερη μη επεμβατική μέθοδος αντιμετώπισης των ραγάδων. Στόχος της θεραπείας είναι η λείανση της επιφάνειας της επιδερμίδας και παράλληλα η ενδυνάμωση του ιστού με τη παραγωγή νέων ινών κολλαγόνου και ελαστίνης έτσι ώστε να καλυφθούν τα <<κενά>> του χορίου και να μειωθεί το βάθος και το πλάτος των ραγάδων.
Πιο αναλυτικά, tο micro-needling αποτελείται από πολλές μικρές ακίδες όπου σε συνδυασμό με το κατάλληλο σκεύασμα (μεσοθεραπεία) διεγείρει το μεταβολισμό των κυττάρων ,τσιμπώντας τη περιοχή του δέρματος και προκαλώντας μικροτραυματισμούς ,αναγκάζοντας τον οργανισμό να πυροδοτήσει τον μηχανισμό επούλωσης, απελευθερώνοντας αυξητικούς παράγοντες   για τη παραγωγή και εναπόθεση νέου, υγιούς κολλαγόνου τοπικά, στις περιοχές όπου σχηματίζονται ραγάδες  .

Α. Από τις πρώτες κιόλας συνεδρίες, θα διαπιστώσετε πως η βελτίωση είναι ορατή. Η επιδερμίδα θα ξαναβρεί τη λεία, σφριγηλή της όψη ενώ σταδιακά, οι ραγάδες θα γίνονται ολοένα και πιο αχνές, μέχρι η παρουσία τους να πάψει να σας ενοχλεί.

Α. Η απάντηση είναι όχι. Το  micro-needling είναι μια διαδικασία που χρησιμοποιεί πολύ λεπτές, μικροσκοπικές βελόνες για να τρυπήσει τα εξωτερικά στρώματα του δέρματος, έτσι μόλις και που θα αισθανθείτε κάτι .