Λείανση ρυτίδων έκφρασης – Βotox

Λείανση ρυτίδων έκφρασης μετώπου και ματιών με το γνωστό σε όλους μας από την εμπορική ονομασία «BOTOX» που έχει ως δραστική ουσία την βοτουλινική τοξίνη τύπου Α.
Η φθορά που επιφέρει ο χρόνος, η εκφραστικότητα μας όπως το γέλιο ή το κλάμα και η ηλιακή ακτινοβολία έχει ως αποτέλεσμα την δημιουργία ρυτίδων οι οποίες σιγά σιγά γίνονται βαθύτερες και μόνιμες. Αυτή η ενέσιμη θεραπεία χαλαρώνει τη σύσπαση των μυών με αποτέλεσμα το πρόσωπο να δείχνει αναζωογονημένο, λαμπερό και πιο νεανικό.

Θεραπεία

Το αποτέλεσμα του Βotox εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από την τεχνική έγχυσης και το αισθητικό μέτρο του Ιατρού Δερματολόγου. Για το λόγο αυτό στην LP CLINIC, θα μιλήσουμε μαζί σας για το επιθυμητό αποτέλεσμα και θα σας δείξουμε τα σημεία που θα πρέπει να επέμβουμε για να το επιτύχουμε.
Η εφαρμογή του botox γίνεται ενέσιμα, τοπικά στους μύες που θέλουμε να χαλαρώσουμε. Οι βελόνες που χρησιμοποιούνται είναι πολύ λεπτές και αυτό την καθιστά μια διαδικασία ελάχιστα επώδυνη. Ωστόσο για λόγους ψυχολογικούς συνιστούμε να εφαρμόζεται μια τοπική αναισθητική κρέμα. Οι βασικές περιοχές του προσώπου που μπορεί να εφαρμοστεί το Botox είναι το μέτωπο (ρυτίδες μετώπου και μεσόφρυδου), γύρω από τα μάτια (πόδι της χήνας), στο άνω χείλος (γραμμές καπνιστή) και ρινοπαρειακά. Το αποτέλεσμα αρχίζει να φαίνεται μετά από 4 μέρες από την εφαρμογή και η τελική εκτίμηση στις 2 εβδομάδες οπότε μπορεί να ακολουθήσει και δεύτερη για να διορθωθούν πιθανές ατέλειες.

Α. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ηλικία έναρξης της εφαρμογής της ουσίας. Όταν υπάρχουν ρυτίδες στο πρόσωπο που αρχίζουν να γίνονται μόνιμες και κριθεί από τον γιατρό ότι αυτές μπορούν να εξαλειφθούν με το Βotox, τότε γίνεται η εφαρμογή.

Α. Μετά τη θεραπεία επιστρέφετε αμέσως στην καθημερινότητά σας. Θα πρέπει μόνο να είστε προσεκτικοί να μην προκαλέσετε έντονη θερμότητα στα σημεία της έγχυσης, όπως το να τρίψετε το πρόσωπό σας, να χρησιμοποιήσετε σάουνα ή πιστολάκι μαλλιών και να κάνετε καυτό μπάνιο.

Α. Όταν είστε αλλεργικοί στη βοτουλινική νευροτοξίνη ή σε φάρμακα που περιέχουν πρωτεΐνες, όταν πάσχετε από κάποια νευρολογική νόσο, όταν στο σημείο της θεραπείας υπάρχει ενεργή μόλυνση ή φλεγμονή. Επίσης εάν έχετε κάνει πρόσφατα κάποια επέμβαση στο πρόσωπο ή εάν είστε έγκυος ή θηλάζετε.

Α. Το αποτέλεσμα διαρκεί 3-6 μήνες. Ωστόσο, με την μακροπρόθεσμη χρήση του Βotox, το πρόσωπο δεν θα εμφανίσει την ίδια ρυτίδωση που εμφάνιζε στην αρχή.