Δρ. Λευτέρης Παπανικολάου: Ο Γλυφαδιώτης γιατρός που οραματίζεται να γίνει η Ελλάδα κορυφαίος προορισμός ιατρικού τουρισμού στη μεταμόσχευση μαλλιών

Δρ. Λευτέρης Παπανικολάου: Ο Γλυφαδιώτης γιατρός που οραματίζεται να γίνει η Ελλάδα κορυφαίος προορισμός ιατρικού τουρισμού στη μεταμόσχευση μαλλιών

Ο Δερματολόγος και ιδρυτής της LP Clinic με έδρα τη Γλυφάδα Δρ. Λευτέρης Παπανικολάου, μιλάει στο NouPou για την επαγγελματική του πορεία, από την απόφασή του να σπουδάσει ιατρική μέχρι τη δημιουργία της δικής του κλινικής, τις υπηρεσίες στις οποίες ειδικεύονται, αλλά και το όραμά του να γίνει η Ελλάδα κορυφαίος προορισμός ιατρικού τουρισμού.

Έχοντας στον πυρήνα της φιλοσοφίας του την έννοια του Living Pretty ή αλλιώς τη θέληση να ζούμε και να αισθανόμαστε ωραία, ο έμπειρος Δερματολόγος Λευτέρης Παπανικολάου, ίδρυσε την LP Clinic στη Γλυφάδα, που εστιάζει στην προσφορά υψηλού επιπέδου ιατρικών υπηρεσιών, με αγάπη για τον άνθρωπο και επιστημονική ακρίβεια. Ο ίδιος, έχοντας διανύσει μια σημαντική πορεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, θεωρεί καθήκον του να παρέχει κορυφαίες υπηρεσίες στη δερματολογία, την αισθητική ιατρική, την πλαστική χειρουργική αλλά και τη μεταμόσχευση μαλλιών στην οποία ειδικεύονται, με αξιοπιστία, ειλικρίνεια και πάθος για τα τέλεια αποτελέσματα.

Συναντήσαμε τον Δρ. Παπανικολάου και συζητήσαμε αναλυτικά για την αγάπη του για την ιατρική και την επαγγελματική του πορεία εντός και εκτός Ελλάδος, καθώς και πώς οι εμπειρίες που αποκόμισε από το εξωτερικό επηρέασαν την καριέρα του. Παράλληλα, μας σύστησε την LP Clinic και τις παρεχόμενες υπηρεσίες της, ενώ μας μίλησε και για τις προσπάθειες που κάνουν με στόχο να εξελιχθεί η Ελλάδα σε χώρα προορισμού για ιατρικό τουρισμό.

Σε ποια ηλικία αποφασίσατε ότι θέλετε να γίνετε γιατρός;
Στη δική μου περίπτωση, η αγάπη μου για τα παιδιά και η επιθυμία μου να τα βοηθήσω όταν αισθάνονται άρρωστα, αποτέλεσαν τον κινητήριο μοχλό που με οδήγησε στον κόσμο της ιατρικής. Ωστόσο, υπήρχε και ένα άλλο κίνητρο που έπαιξε ρόλο στην απόφασή μου -ο έρωτας που αισθάνθηκα από μικρή ηλικία και επηρέασε τις φιλοδοξίες μου. Η προέλευση αυτού του έρωτα δεν είναι σπάνια· η επιθυμία για αναγνώριση και σεβασμό, καθώς και η οικονομική ασφάλεια, αποτελούν συνηθισμένα κίνητρα που ωθούν τους ανθρώπους στις επιλογές τους.

Με ποιο σκεπτικό επιλέξατε την ειδικότητα σας;
H επιθυμία μου για ένα επάγγελμα που συνδυάζει την ιατρική με την αισθητική με οδήγησαν να ακολουθήσω τη Δερματολογία, που φάνηκε να προσφέρει μια ισορροπία μεταξύ των δύο, καθώς και μια σχετική ηρεμία στην καθημερινότητά μου. Η αναμονή για μια θέση στο Νοσοκομείο Ανδρέας Συγγρός ήταν μακροχρόνια, αλλά ταυτόχρονα ήταν μία πρόκληση με δραστηριότητα και προοπτική. Στην πορεία, η ευκαιρία που προέκυψε να εκπαιδευτώ στη μεταμόσχευση μαλλιών μέσω της εταιρείας DHI, μου προσέφερε τη δυνατότητα να αναπτύξω τις δεξιότητές μου σε έναν εντελώς διαφορετικό κλάδο της ιατρικής.

Σε ποιο βαθμό πιστεύετε ότι επηρέασαν την εξέλιξη της καριέρας σας οι εμπειρίες που αποκομίσατε από το εξωτερικό;
Τα ταξίδια στο εξωτερικό ανοίγουν νέους ορίζοντες και επιτρέπουν στον άνθρωπο να γνωρίσει διαφορετικούς πολιτισμούς, να εξερευνήσει νέες ιδέες και να ονειρεύεται. Τα κράτη που επισκέφθηκα, όπως η Ινδία, η Αγγλία, η Γαλλία, η Ελβετία, η Ιταλία και η Γερμανία, μου προσέφεραν πολλές ευκαιρίες και μου έδωσαν νέες ιδέες. Συνάντησα ανθρώπους από διαφορετικούς κοινωνικούς και επαγγελματικούς κύκλους, όπως πρίγκιπες, ποδοσφαιριστές, ηθοποιούς και πολιτικούς, αλλά και απλούς ανθρώπους που είχαν την ίδια ανάγκη να διατηρήσουν τη νεότητα και την ομορφιά τους. Εκεί κατάλαβα ότι τα μαλλιά είναι κάτι περισσότερο από απλά ένα χαρακτηριστικό. Για πολλούς ανθρώπους είναι σύμβολο ομορφιάς και αυτοπεποίθησης και η εργασία σε μια εταιρεία που ασχολείται με τη μεταμόσχευση μαλλιών, μου έδωσε τη δυνατότητα να κατανοήσω πώς λειτουργεί αυτή η βιομηχανία. Έτσι βοήθησα στη δημιουργία ενός ισχυρού brand και στο άνοιγμα νέων franchise.

Πολύ σημαντικό κομμάτι της εμπειρίας μου ήταν και η ευκαιρία που είχα να εκπαιδεύω νέους γιατρούς ανά τον κόσμο. Αντιλήφθηκα την αυξανόμενη ζήτηση για ιατρικό τουρισμό και βοήθησα περισσότερες από 50 χώρες να αναπτύξουν αυτή την τέχνη. Λίγοι γνωρίζουν ότι οι Έλληνες ιατροί είναι πρωτοπόροι στη μεταμόσχευση μαλλιών και έχουν κατακτήσει σαν τον Μέγα Αλέξανδρο τον συγκεκριμένο χώρο στο παγκόσμιο στερέωμα.

Ποιες υπηρεσίες προσφέρετε σήμερα στους ασθενείς που σας εμπιστεύονται μέσω της LP Clinic;
Στην LP Clinic προσφέρουμε μια ευρεία γκάμα υπηρεσιών, που καλύπτουν τις ανάγκες της δερματολογίας, της αισθητικής ιατρικής και της μεταμόσχευσης μαλλιών, με πρόσφατη προσθήκη την πλαστική χειρουργική και τη δερματοστιξία. Επιπλέον, έχουμε αναπτύξει μια σειρά καλλυντικών προϊόντων που σχεδιάστηκαν για την περιποίηση και προστασία του δέρματος και του τριχωτού της κεφαλής. Στον τομέα της μεταμόσχευσης μαλλιών, έχουμε αποκτήσει μεγάλη εξειδίκευση και εμπειρία. Οι επεμβάσεις πραγματοποιούνται αποκλειστικά από ειδικούς γιατρούς, ενώ ηγούμαι προσωπικά της ομάδας ως διευθυντής και ιδρυτής της εταιρείας. Διαθέτουμε 17 χρόνια συνεχούς εμπειρίας και συνεχίζουμε να βελτιώνουμε συνεχώς την τεχνολογία μας, ενώ έχουμε λάβει αρκετά βραβεία για τη φυσικότητα των αποτελεσμάτων μας, το οποίο θεωρώ το πιο δυνατό μας σημείο.

Ποιο θεωρείτε ότι είναι το ανταγωνιστικό σας πλεονέκτημα ανά τομέα δραστηριότητας και ειδικότερα στη μεταμόσχευση μαλλιών;
Στη μεταμόσχευση μαλλιών έχω επινοήσει και εφαρμόσει την τεχνική Implantation DIRECT IN, η οποία επιτρέπει την τοποθέτηση απευθείας μοσχευμάτων χωρίς υποδοχές. Είμαι ίσως ο πρώτος που την εφάρμοσε στην Ελλάδα, ίσως και στην Ευρώπη και έχω εκπαιδεύσει πολλούς γιατρούς σε αυτήν την τεχνική. Η δερματολογία μου αρέσει εξίσου, καθώς είναι κάτι που αγάπησα και έγινα πολύ καλός αφού ολοκλήρωσα την ειδικότητά μου στο νοσοκομείο Ανδρέας Συγγρός -το καλύτερο και πιο εξειδικευμένο νοσοκομείο στην Ευρώπη.

Επιπλέον, έχουμε δημιουργήσει την υπηρεσία THE LIPO CLINIC για λείανση με τοπική αναισθησία, με τη συνεργασία ενός έμπειρου πλαστικού χειρουργού, του Μιχάλη Μουζάκη, ο οποίος είναι συνεργάτης, συνάδελφος και φίλος. Για να καλύψουμε την ανάγκη των ασθενών μας για δερματοστιξία, προσφέρουμε την τεχνική SMG που παρέχει μεγαλύτερη πυκνότητα στη μεταμόσχευση μαλλιών με μικρές τελίτσες tattoo, οι οποίες είναι μόνιμες και αόρατες. Τέλος, αναπτύσσουμε συνεχώς τις υπηρεσίες μας ώστε να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή φροντίδα και εξυπηρέτηση στους ασθενείς μας.

Ποια είναι η φιλοσοφία λειτουργίας της κλινικής;
Η φιλοσοφία της LP Clinic, γνωστή και ως Living Pretty, εστιάζει στην προσφορά υψηλού επιπέδου ιατρικών υπηρεσιών, με αγάπη για τον άνθρωπο και επιστημονική ακρίβεια. Θεωρούμε ότι είναι καθήκον μας να παρέχουμε υπηρεσίες σε τομείς όπως η αισθητική ιατρική, η δερματολογία, η πλαστική χειρουργική και η μεταμόσχευση μαλλιών με αξιοπιστία, ειλικρίνεια και πάθος για τέλεια αποτελέσματα.

Μιλήστε μας για την ομάδα που σας πλαισιώνει στην LP Clinic
Η ομάδα που έχουμε συγκροτήσει και η οποία αποτελεί τον πυρήνα της επιτυχίας μας δεν έχει αλλάξει και απαρτίζεται από επτά βασικά και εξαιρετικά άτομα, τα οποία συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία της κλινικής. Ανάμεσά τους βρίσκονται δύο δερματολόγοι, ένας πλαστικός χειρουργός, δύο νοσηλεύτριες, μία γραμματέας και η σύζυγός μου που έχει αναλάβει διαχείριση της επικοινωνίας και των δημοσίων σχέσεων. Εκτός από αυτόν τον πυρήνα, έχω ενσωματώσει ως συνεργάτες και άλλους πέντε εξαιρετικούς γιατρούς στον τομέα της μεταμόσχευσης μαλλιών, καθώς και πέντε νοσηλεύτριες, που πραγματοποιούν επεμβάσεις σε πελάτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Επιπλέον, υπάρχουν και οι «αφανείς ήρωες» που διαχειρίζονται τον ιστότοπό μας www.lp-clinic.gr, καθώς και τα αποκλειστικά καλλυντικά προϊόντα που προσφέρουμε. Αυτά τα προϊόντα, τα οποία παράγονται από μία πολύ γνωστή εταιρεία στην Ελλάδα, προωθούνται μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος (e-Shop) που έχουμε δημιουργήσει.

Πιστεύετε ότι εφαρμόζονται σήμερα στην Ελλάδα όλες οι κατακτήσεις της επιστήμης στον τομέα δραστηριότητας σας;
Ναι, είμαι απόλυτα βέβαιος ότι οι λίγοι γιατροί που πλαισιώνουν τη συγκεκριμένη εξειδίκευση που λέγεται μεταμόσχευση μαλλιών, έχουν τα απόλυτα εχέγγυα και ικανότητες, καθώς και υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας και θεωρώ ότι είμαστε οι πρώτοι στον κόσμο με διάφορα. Είμαστε όμως ελάχιστοι για να καλύψουμε τις ανάγκες εκατοντάδων χιλιάδων ασθενών. Η Ελλάδα μπορεί να γίνει αρωγός στον ιατρικό τουρισμό στην Ευρώπη, τον οποίον έχουμε ξεκινήσει τόσα χρόνια πριν χωρίς οργανωμένες πράξεις από το κράτος, με στόχο να τον διευρύνουμε και να τον γιγαντώσουμε όπως η Τουρκία.

Ποιες προσπάθειες έχετε κάνει ως LP Clinic για την εξέλιξη της Ελλάδας σε χώρα προορισμού για ιατρικό τουρισμό;
Όσον αφορά τον ιατρικό τουρισμό στην Ελλάδα, πιστεύουμε ακράδαντα ότι η χώρα μας μπορεί να αναπτυχθεί ως προορισμός για ιατρικούς τουρίστες. Η LP Clinic ήδη συνεργάζεται με χώρες όπως το Ισραήλ, η Αμερική, η Αγγλία, το Ντουμπάι και άλλες, όπου μας αποστέλλονται ασθενείς για διάφορες ιατρικές υπηρεσίες, ιδίως μεταμόσχευση μαλλιών. Έχουμε ήδη υποβάλει πρόταση στον Δήμαρχο Γλυφάδας σχετικά με το έργο του Ελληνικού, το οποίο αναμένεται να φέρει χιλιάδες τουρίστες στην περιοχή. Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε μια πλατφόρμα που θα συγκεντρώνει γιατρούς με υψηλή ποιότητα παροχής ιατρικών υπηρεσιών και γνώση. Επιπλέον, σχεδιάζουμε να προσφέρουμε μικρές χειρουργικές επεμβάσεις με τοπική αναισθησία σε πολυτελή ξενοδοχεία πέντε αστέρων. Αυτή η προσπάθεια αντιπροσωπεύει ένα όνειρο για μας και συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της LP Clinic σε διεθνές επίπεδο.

Πόσες ώρες εργάζεστε; Έχετε χόμπι;
Η αφοσίωση στην σκληρή εργασία είναι συχνά ο δρόμος για την επίτευξη των στόχων και την προσωπική επιτυχία. Το χόμπι μου είναι σίγουρα η δουλειά μου και το κάνω με απερίγραπτο πάθος και αγάπη. Η ζωγραφική, η γυμναστική και το μπάσκετ αποτελούν επίσης σημαντικά μέρη της ζωής μου, που με βοηθούν να ισορροπήσω την επαγγελματική ζωή με τον προσωπικό, ελεύθερο χρόνο. Η συμμετοχή μου στο μπάσκετ μέσω της δημιουργίας μιας δικής μου ομάδας, της LP CLINIC BC, στην οποία είμαι χορηγός και παίκτης και η συμμετοχή μου σε πρωταθλήματα όπως το ΕΚΑ ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΛΗΣ, αναδεικνύει το πάθος μου και τον ανταγωνισμό που υπάρχουν στη ζωή μου εκτός της επαγγελματική δραστηριότητας.

Ποιο είναι το μότο της ζωής σας;
Το να ζούμε όμορφα και να αισθανόμαστε όμορφα είναι σημαντικό για την ευημερία και την ισορροπία μας, τόσο ψυχικά όσο και σωματικά. Η επίτευξη της αυτοπεποίθησης και η βελτίωση της εικόνας μας μπορεί να γίνει με μικρές παρεμβάσεις στο σώμα, αλλά και με την αγάπη, το γέλιο και τη χαρά που φέρνουν οι σχέσεις και οι στιγμές μας. Είναι σημαντικό να ζούμε τη ζωή μας με πάθος και αυθεντικότητα, να εκτιμούμε τις στιγμές της χαράς και να συγχωρούμε γρήγορα, χωρίς να μετανιώνουμε για οτιδήποτε μας έκανε να χαμογελάσουμε. Life is a short Break! Live Pretty, Love Truly, Laugh Uncontrollably. So forgive quickly and never regret anything that made you smile!