Γονιδιακό Τεστ Antiaging

Το TeloTest™ της εταιρίας Fagron Genomics είναι ένα γενετικό τεστ τελευταίας τεχνολογίας μικροσυστοιχιών DNA για την εκτίμηση της βιολογικής ηλικίας, σε σχέση με τη χρονολογική ενός ασθενούς, μέσω της αξιολόγησης του μέσου τελομερικού μήκους του γονιδιώματος του.
Tα τελομερή αποτελούν δομές DNA και εντοπίζονται στα δύο άκρα κάθε χρωμοσώματος. Αυτές οι δομές προστατεύουν τα χρωμοσώματα από λάθη που μπορεί να συμβούν κατά τον κύκλο της κυτταρικής διαίρεσης. Επίσης, είναι υπεύθυνα για την προστασία του γενετικού μας κώδικα από τη φθορά. Η φθορά αυτή μπορεί να αφορά εξωτερικούς  παραγόντες, όπως άγχος, υπερβολικό βάρος, καταθλιπτική διάθεση, ρύπανση, αλλά και εσωτερικούς παραγόντες, όπως ασθένειες και λοιμώξεις.
Τα τελομερή μειώνονται σε κάθε κύκλο κυτταρικής διαίρεσης και η μείωση του μήκους τους συνδέεται άμεσα με τη γήρανση. Σε περιπτώσεις πρόωρης γήρανσης, το μήκος των τελομερών συχνά ανιχνεύεται ως μικρότερο από το αναμενόμενο, παρέχοντας πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με το βαθμό γήρανσης κυττάρων.
Το μήκος των τελομερών αποτελεί έναν από τους πιο σχετικούς και ακριβείς βιοδείκτες που σχετίζονται με τη γήρανση του οργανισμού. Η ικανότητα να διατηρήσετε μεγαλύτερα τελομερή σχετίζεται με μικρότερη βιολογική ηλικία και επιβράδυνση της εμφάνισης ασθενειών που σχετίζονται με την ηλικία.

Ενδείξεις

Προτείνεται να χρησιμοποιείται από:

–  Άνδρες και γυναίκες ηλικίας άνω των 30 ετών, που μεριμνούν για τη διαδικασία της γήρανσης και αναζητούν λύσεις για να την επιβραδύνουν.
– Ασθενείς με οικογενειακό ιστορικό πρόωρης γήρανσης ή ανάπτυξης ιατρικών καταστάσεων που συμβάλλουν σε αυτή.
– Aσθενείς που ενδιαφέρονται να έχουν μια συγκεκριμένη και πλήρη παρακολούθηση της διαδικασίας γήρανσης τους κατά τη διάρκεια της ζωής τους.
– Kάθε άτομο που θα ήθελε να αποκτήσει μια αποτελεσματική και εξατομικευμένη θεραπεία κατά της γήρανσης.

Θεραπεία

Αναλόγως του μήκους που ανιχνεύεται στα τελομερή, προτείνεται και μία λίστα με τις πιο αποτελεσματικές δραστικές ουσίες και  εξατομικευμένες θεραπείες με αντιγηραντική δράση τις οποίες θα συζητήσετε με το ιατρό σας, στην LP CLINIC.
Οι θεραπείες αυτές είναι μοναδικές, όπως ακριβώς και το DNA σας και έχουν ως σκοπό να σταματήσουν  τη μείωση των τελομερών, με σκοπό τη μείωση του ρυθμού γήρανσης.

Α. Λαμβάνεται με ένα βαμβακοφόρο στυλεό βλεννογόνο του στόματος. Το τελομερικό μήκος ποσοτικοποιείται με βάση αυστηρά ποιοτικά-ελεγχόμενα πρωτόκολλα και πραγματοποιείται αποκλειστικά στα πιστοποιημένα και σύγχρονα εργαστήρια της Fagron Genomics.
Eπίσης θα σας ζητηθεί και ένα σύντομο ιστορικό.

Α. Η ισορροπημένη διατροφή και η υγιεινή ζωή είναι ο καλύτερος τρόπος για την παύση της μείωσης του μήκους των τελομερών. Παράλληλα οι εξατομικευμένες θεραπείες με αντιγηραντική δράση που θα σας προταθούν από τον ιατρό της LP CLINIC θα βοηθήσουν επίσης σημαντικά, ακριβώς επειδή πρόκειται για θεραπείες με βάση το δικό σας DNA.