Γονιδιακό Τεστ Διατροφής

Το Γονιδιακό Τεστ Διατροφής Fagron Νutrigen™ είναι ένα καινοτόμο γενετικό τεστ που προσφέρει εξατομικευμένο σχεδιασμό απώλειας βάρους.
Το σωματικό βάρος ελέγχεται από αλληλεπιδράσεις μεταξύ του γενετικού προφίλ και των παραγόντων περιβαλλοντικού κινδύνου, όπως η σωματική αδράνεια, το άγχος, η φαρμακευτική αγωγή, κ.α.
Οι μονονουκλεοτιδικοί πολυμορφισμοί (SNPs) αποτελούν τον πιο συχνό τύπο παραλλαγής DNA στον άνθρωπο. Ο χαρακτηρισμός ορισμένων SNPs μπορεί να βοηθήσει στην πρόβλεψη κινδύνου ανάπτυξης ορισμένων ασθενειών και της απόκρισης ενός ατόμου σε ορισμένα τρόφιμα και φάρμακα.
Οι γενετικοί παράγοντες καθορίζουν σε ποσοστό 40-70% τον ΔΜΣ (Δείκτης Μάζας Σώματος) ενός ατόμου.

Στο Fagron Νutrigen™ τεστ αναλύονται 384 γενετικές παραλλαγές που σχετίζονται με

– Γενετικές αιτίες υπέρβαρου και παχυσαρκίας
– Μεταβολισμός μακροθρεπτικών συστατικών
– Μεταβολισμός μικροθρεπτικών συστατικών
– Ορμονικό γενετικό προφίλ
– Επίδραση της σωματικής άσκησης
– Γενετικό προφίλ που σχετίζεται με φλεγμονή
– Ανοχή/ευαισθησία
– Ικανότητα αποτοξίνωσης

Ενδείξεις

Αφορά άτομα με πρόβλημα βάρους μικρό ή μεγάλο ή άτομα που έχουν δοκιμάσει κατά καιρούς διάφορες δίαιτες χωρίς μόνιμο αποτέλεσμα. Επίσης προτίνεται σε όλους όσοι θέλουν να καταλάβουν πώς το γενετικό τους προφίλ επηρεάζει το ΔΜΣ.

Η εξέταση είναι μη επεμβατική και αξιόπιστη. Χαρακτηρίζεται δε από αποτελεσματικότητα της τάξεως του 99,9% κατά τον γενετικό προσδιορισμό.

Θεραπεία

Με βάση τα αποτελέσματα του τεστ, πραγματοποιείται εντατική μελέτη των βιοδεικτών που σχετίζονται με την αποτελεσματικότητα του τύπου διατροφής  (χαμηλή σε λιπαρά, χαμηλή σε υδατάνθρακες ή χαμηλή σε θερμίδες). Επίσης προσαρμόζεται η συνιστάμενη ημερήσια ποσότητα σε περισσότερα από 850 τρόφιμα και ποτά και αφαιρούνται συγκεκριμένα τρόφιμα εάν εντοπίζεται κίνδυνος δυσανεξίας.

Άρα έχουμε ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής βασισμένο στο γενετικό προφίλ σας.

Α. Λαμβάνεται με ένα βαμβακοφόρο στυλεό, βλεννογόνο του στόματος. Βιοχημηκές παράμετροι, παθήσεις, δυσανεξίες, φυσική δραστηριότητα και συνήθειες λαμβάνονται επίσης υπόψη μέσω ενός ερωτηματολογίου.

Α. Κάθε ένας από εμάς είναι μοναδικός και ως εκ τούτου, το DNA μας είναι επίσης μοναδικό. Το DNA μας ορίζει ως ανθρώπους και μας βοηθά να κατανοήσουμε σε άλλο επίπεδο τον τρόπο που λειτουργεί ο οργανισμός μας. Βάση λοιπόν της ανάλυσης του μεταβολισμού της διατροφής μπορούμε να σας δώσουμε ένα πρόγραμμα διατροφής μοναδικό για εσάς, με το οποίο σίγουρα θα έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.